Omgeving

Domaine des Corneilles is gelegen in het plattelandsdorp Saint-Silvain-Sous- Toulx op 15min van Boussac en 10min van Gouzon.

Het maakt deel uit van het groene departement Creuse gelegen in de Limousin.


De Creuse is gekend om zijn mooie, woeste en ongerepte natuur. Naast de mooie landschappen die bestaan uit heuvels, weiden, meren en mooie bossen met vele wandel- en fietspaden biedt de Creuse ook een rijke architecturale en artistieke erfgoed aan. Karaktervolle steden, romaanse gebouwen, kastelen en de beroemde tapijtweefkunst van Aubusson zijn allemaal troeven, die zowel natuurliefhebbers als kunstliefhebbers aanspreken.

- Boussac (18km)

De belangrijkste attractie van Boussac is het kasteel, gebouwd in de vijftiende eeuw.

Het kasteel is te bezichtigen na afspraak.

Naast het kasteel zijn er enkele restaurantjes te vinden, een supermarkt, bakker, beenhouwer, apotheek en op donderdagochtend markt.


- Gouzon (10km)

Gouzon is de ideale plek om alle benodigdheden te halen voor een verblijf in onze vakantiewoningen. Je hebt er een supermarkt, apotheek, restaurantjes,... en dit op slechts 10min rijden met de auto. Op dinsdag is er markt en voor de golfliefhebbers is er de Golf van Jonchere.


- Montlucon (44km)

Montlucon is gekend als een kunststad. Het is gelegen in de Allier (grens Limousin-Allier) en is de op één na belangrijkste stad van de Auvergne. De stad bewaart een groot aantal sporen van het middeleeuws tijdperk waaronder het historisch centrum met oude vakwerkhuizen. De vitaliteit van de oude stad, vol oude schatten en gerestaureerd omstreeks 1900, nodigt u uit om haar levensvreugde te delen tussen carnaval en festival.

Elke zaterdagochtend kan men genieten van de markt vol met verse producten en streekproducten. Een bezoekje waard!


- Gueret (40km)

Gueret is een rustige en kalme stad aan de rand van een mooie natuuromgeving. Naast het kunst-en archelogiemuseum kan men er enkele mooie gebouwen terugvinden zoals het stadhuis in blauw graniet en de mooie fontein der Drie Gratiën. Men kan er winkelen in de autovrije winkelstraten of ontspannen aan het meer van Courtille waar men zwemmen, kajakken,... Ook het Reuzenlabyrint van de bergen van Guéret is de moeite waard voor jong en oud. 

Andere dingen om te doen!

- Kastelen

De streek is gekend om zijn kastelen en sommige zijn ook te bezoeken!

Chateau de Villemonteix in Chenerailles (35km)

Chateau de Boussac (15km)

Abdij van Ahun (33km)

Chateau de Crozant (75km)


- Meren

Meer van Courtille, Gueret (40km)

Meer van Eguzon (80km)

Meer van Vassiviere (77km)

Meer van Sidiailles (37km)


- Activiteiten

Velorail de la mine, Gare de Bosmoreau-les-mines (75km)

Ruines van Crozant (75km)

Labyrinth Geant des Monts Gueret (40km)

Pierres Jaumatres met minigolf,... (7km)

Wolvenpark van Gueret (40km)

Tijdens de wintermaanden (december tem apriil) is het skigebied Super-besse en Mont-Dore zeker een bezoek waard! 

0